Monday, November 3, 2014

Cameron Highland : Tanah Rata

Assalamualaikum..

Masha Allah.Dah lama bebebor teman tak hapdet blog ye.mike ade yang tunggu ke Tau yang suka baca blog teman? Mesti tak hade kan? Sodih bebenor :'(.. Nie apahal loghat PERAK keluar ni? Mentang-mentang lah husband orang PERAK kan. hehehe..

Sihat ke? Alhamdulillah..Ok,kali ni nak cerita pengalaman pergi ke Cameron Highland di Tanah Rata. Sepanjang pergi ke sana, sya tak pernah pergi ke Tanah Rata. Selalu lepak dengan family kat Brinchang je. Sesape yang tak tahu Tanah Rata tu kat mana, tanya en.google ya..

Saya ke sana dengan suami & juga family yang lain. Sebenarnya plan nak ke sana 23.10 tapi disebabkan tak ada kekosongan, maka 24.10 baru kami ke sana. My family datang all the way from Kedah. Then, pick up saya & suami di Kuala Kangsar sebab nak menjimatkan minyak serta my dad memang suka anak-anaknya stay dalam 1 kenderaan.. Biasa la.. Ayah mana yang tak sayang anak kan.

Eh..membebel panjang pulak kan..So,kami balik 25.10.14..kejap je kan..huhu =(.. sebab ahad tu adik-adik sekolah.So, just stay 1 hari je..

Ok,back to our apartment. Kami stay di Apartment Heritage di Tanah Rata, Cameron Highland. Apartment ni bersebelahan bangunan dengan Hotel Heritage je. OWner Muslim & mereka mengutamakan penyewa Muslim.. Alhamdulillah,semuanya lengkap..

Ada wasing machine, ada tempat memasak, ada sejadah & arah qiblat. Senang nak solat kan..

Sekarang..Layan gambar pulak ye..





Pic yang atas ni masa dalam perjalanan ke sana.. Bosan punya pasal =)

pic yang bawah nie setibanya sampai di apartmen.. Wehooo...

Di hadapan apartmen.




Yang ni.. Master bedroom.. sekali dengan toilet.

Pemandangan luar apartment.. Nice kan..

Ruang Tamu.. ada balcony di luar..

Bilik tengah,,Tilam bawah boleh tarik.

Bilik belakang..Cantik..2 single bed.



Yang ni masa lunch. Di kedai yang berdekatan.

 Y
Nie masa dah nak balik keesokan hari. Kami singgah sebentar di Taman Agro Tourism, Cameron Highland.

Makan-makan di Taman Agro Tourism, Cameron Highland.

Ni pulak masa dah nak balik, gambar di luar Taman Agro Tourism, Cameron Highland.

Yang nie pulak..Tempat terakhir kami singgah di Ladang Teh, tempat shooting Ombak Rindu..
Ladang Teh Boh Sungai Palas.

By the way, memang best sangat ke CAmeron Highland. Sejuk,tenang..

If ada sesiapa nak ke sana & nak cuba Apartment Heritage, boleh contact no ni :
019-3133756 ( Lin)
- Bagitau la pada owner tu nanti dapat no daripada mana =) -

Sekian.. See u AGAIN

XoXo ;)

1 comments:

Post a Comment

~ HERE WE GO ~

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
 

Template by Best Web Hosting