Saturday, January 11, 2014

MEMORABLE 2013

Assalamualaikum..

Dear friends ;)..How r u? Me? Alhamdulillah, Allah masih beri peluang diri ini untuk bertaubat dan bernafas di bumi Nya..Alhamdulillah..

Lama dah tak updated di blog nie kan..Well..Sejak married nie, tak banyak masa nak menghadap pc..Just sempat on9 FB, updated status, tengok news feed..Bila dah bosan, log out & buat kerja2 rumah..That's all..BTW, i'm happy..

I'm happy coz dikurniakan seorang suami yang penyayang..Walau dia marah macamana pun n saya diam, last2 dia pujuk saya..Soo sweet ;)..Ok2..Korang bukan nak dengar cerita pasal tu ok..hahaha..
Sepanjang 2013, too many things happened in my life..Ada suka,ada suka..Biasa la tu kan..Asam garam kehidupan..Alhamdulillah..Alhamdulillah..Kita merancang,Allah yang menentukan.. Dia sebaik-baik perancang...
From  Sept 2012 - Apr 2013, I've became a teacher di Kuala Lumpur..Actually i love kids so much.. Well,tu semua orang tau..hehehe..Ilove them coz they can make me happy although masa tu tengah marah tapi cover je nak ketawa kan...Hahaha..

This is 4years student..Manja sangat..Geram ;)

 This is my students,5 years old..
(Now,became my ex-students..huhuhu)

Tiap hari,nak ke tadika rasa happy coz tak sabar nak jumpa diorang la.. But end of April 2013, I've to resigned atas sebab2 yang tak dapat dielakkan...tahan nangis je masa last day..huhuhu.. I miss u, kids..

Then, balik kampung at Kedah..Searching for a job before getting married..Actually, tak banyak peluang pekerjaan di sana..Tapi rezeki di tangan Allah..Kita berusaha,Allah menentukan..

In August 10th 2013 bersamaan 3 Syawal 1434H, I'm officially married to a husband..And now, I'm a wife..Alhamdulillah..Yeay...!!!suka kau ye...

Alhamdulillah..

 After akad nikah..

I hope that saya dapat menjadi isteri yang sentiasa cantik di mata dia, mampu menjaga telinga dia dengan berita gembira, mampu menjaga lidah dia dengan makanan penuh selera, mampu menjaga hati dengan memberikan dia selalu rasa bahagia, malah, mampu menjadi isteri di dunia dan syurga di sana. Amin...



Soon,ada our kids pulak kan..hehe..In shaa Allah..

Yang baik tu semuanya datang daripada Allah, yang buruk tu datangnya daripada kekhilafan diri saya sendiri..

Syukran kerana sudi membaca ;)..

Love,
Rabi'atul'adawiyah

0 comments:

Post a Comment

~ HERE WE GO ~

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
 

Template by Best Web Hosting